Gelaagd glas

Gelaagd glas biedt niet alleen een uitstekende geluidsisolatie, maar ook extra veiligheid door zijn splinterbindende eigenschappen, ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik.

check_circle
Veiligheidsglas dat bij breuk bijeen blijft
check_circle
Uitstekende geluidsisolatie
check_circle
Bescherming tegen UV-straling
check_circle
Flexibel in gebruik en toepassing

Gelaagd Glas: Veiligheid en Sereniteit in Elke Laag

Ontsluier de Beschermende Kracht van Gelaagd Glas

Gelaagd glas, een essentieel component voor moderne architectuur en interieurontwerp, biedt meer dan alleen visuele aantrekkelijkheid. Bestaande uit twee of meer glaslagen samengebonden met een heldere, elastische tussenlaag, biedt gelaagd glas een ongeëvenaarde bescherming tegen breuk, inbraak, en zelfs geluidsoverlast.

Ongekende Bescherming tegen Breuk

In het onwaarschijnlijke geval van breuk houdt de tussenlaag van gelaagd glas de scherven bij elkaar, waardoor het risico op verwondingen aanzienlijk wordt verminderd. Deze eigenschap maakt het ideaal voor gebruik in gebieden waar veiligheid een topprioriteit is.

Verbeterde Geluidsisolatie

De unieke samenstelling van gelaagd glas biedt een aanzienlijke vermindering van geluidsoverdracht, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel residentiële als commerciële instellingen die rust en stilte waarderen.

Veiligheid tegen Inbraak en Impact

Gelaagd glas is buitengewoon resistent tegen inbraakpogingen en impact van buitenaf. De tussenlaag maakt het extreem moeilijk om door het glas te breken, wat een extra laag beveiliging toevoegt aan uw eigendom.

Zon- en UV-Bescherming

Naast veiligheid en geluidsisolatie biedt gelaagd glas ook bescherming tegen schadelijke UV-stralen en overmatige zonnewarmte, dankzij de mogelijkheid om speciale coatings of tinten toe te voegen aan de tussenlaag.

Breed Scala aan Toepassingen

Of het nu gaat om ramen, deuren, daklichten, of balustrades, gelaagd glas is veelzijdig genoeg om te voldoen aan een breed scala van ontwerpeisen en toepassingen, waardoor het de perfecte keuze is voor elk project dat zowel schoonheid als functionaliteit vereist.

Technische specificaties

Glassoort

Veiligheidsglas

Bewerkingen

Afgescherpt, Plat Poly, Facet

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van gelaagd glas?

keyboard_arrow_down

Gelaagd glas biedt extra veiligheid, omdat het bij breuk niet uiteenvalt, en het heeft goede geluidsisolerende eigenschappen.

Waar wordt gelaagd glas gebruikt?

keyboard_arrow_down

Gelaagd glas wordt veel gebruikt in auto's, architecturale toepassingen en plekken waar extra veiligheid vereist is.

Biedt gelaagd glas UV-bescherming?

keyboard_arrow_down

Ja, de tussenlaag in gelaagd glas filtert UV-stralen, wat het ideaal maakt voor het beschermen van interieurs tegen zonneschade.