Gehard glas

Ons gehard glas is tot vijf keer sterker dan standaard glas, waardoor het ideaal is voor deuren, douchewanden en andere toepassingen waar veiligheid essentieel is.

check_circle
Vijf keer sterker dan standaard glas
check_circle
Breekt in kleine, veilige stukjes
check_circle
Ideaal voor deuren en douchewanden
check_circle
Weerstand tegen temperatuurschommelingen

Gehard Glas: Maximale Sterkte, Optimale Veiligheid

De Kracht en Veelzijdigheid van Gehard Glas Ontdekken

Gehard glas, bekend om zijn uitzonderlijke sterkte en veiligheid, is het resultaat van een zorgvuldig verhittings- en koelproces. Dit proces, bekend als thermische behandeling, verhoogt de treksterkte en maakt het tot vier keer sterker dan gewoon glas. Bij breuk valt gehard glas uiteen in kleine, onscherpe stukjes, waardoor het risico op verwondingen aanzienlijk wordt verminderd.

Uitzonderlijke Duurzaamheid

Gehard glas staat bekend om zijn weerstand tegen krassen, stoten en temperatuurschommelingen, waardoor het een ideale keuze is voor toepassingen waar duurzaamheid van cruciaal belang is, zoals douchedeuren, glazen tafelbladen en buitenramen.

Veiligheid Voorop

De veiligheid van gehard glas maakt het een voorkeursmateriaal voor openbare en residentiële gebieden waar glasbreuk risico’s kan opleveren. De manier waarop het uiteenvalt in onscherpe stukjes helpt het risico op ernstige verwondingen te verminderen.

Veelzijdige Toepassingen

Van moderne douchecabines en glazen balustrades tot beschermende schermen in winkels en kantoren, gehard glas biedt zowel esthetische aantrekkingskracht als functionele voordelen. Zijn helderheid en aanpasbaarheid maken het geschikt voor een breed scala aan ontwerpen en toepassingen.

Eenvoudige Onderhoud en Lange Levensduur

Ondanks zijn sterkte en duurzaamheid, vereist gehard glas verrassend weinig onderhoud. Regelmatige reiniging met standaard glasreinigers is voldoende om zijn glans te behouden, terwijl het materiaal zelf bestand is tegen de tand des tijds en de elementen.

Technische specificaties

Glassoort

Veiligheidsglas

Bewerkingen

Afgescherpt, Plat Poly, Facet

Veel gestelde vragen

Waarom kiezen voor gehard glas?

keyboard_arrow_down

Gehard glas is veel sterker dan standaard glas en breekt in kleine, minder gevaarlijke stukjes, wat het een veilige keuze maakt.

Kan gehard glas op maat worden gemaakt?

keyboard_arrow_down

Ja, gehard glas kan vooraf op de gewenste maat en vorm worden gesneden voordat het gehard wordt.

Is gehard glas bestand tegen hitte?

keyboard_arrow_down

Gehard glas is bestand tegen hogere temperaturen en temperatuurschommelingen, waardoor het ideaal is voor bijvoorbeeld douchewanden.