Dubbelglas: De ultieme Isolatieoplossing

Ontdek de Voordelen van Dubbelglas

Dubbelglas, een slimme constructie van twee glasplaten verbonden door een speciale spouw, tilt isolatie naar een hoger niveau. De spouw tussen de glasplaten fungeert als een isolator, voorkomt koudebruggen en houdt de temperatuur binnen consistent. Bovendien kan de spouw worden gevuld met een gasmengsel, waardoor de isolatiewaarde verder verbetert.

Isolatiekracht van Dubbelglas

Het toppunt van modern dubbelglas is HR++ glas, met een indrukwekkende U-waarde van ongeveer 1.2. In vergelijking: enkelglas scoort ongeveer 5.6 op dezelfde schaal. HR++ onderscheidt zich door een dunne coating aan één zijde, die zonlicht binnenlaat en warmte binnenshuis reflecteert. Bovendien wordt edelgas gebruikt in de spouw, wat de isolatie verder verbetert.

Verschillende Soorten Dubbelglas

De isolerende kracht van dubbelglas wordt aangeduid met plusjes. Van standaard dubbelglas tot geavanceerd HR+++, elk niveau biedt verbeterde isolatie. Door simpelweg over te stappen naar HR++ glas kun je al snel 300 m³ gas per jaar besparen.

Verschillende soorten dubbelglas

Ventilatie Overwegingen

Bij het vervangen van ramen is ventilatie een cruciale overweging. Onvoldoende ventilatie kan leiden tot vochtige en ongezonde binnenlucht. Gelukkig kunnen ventilatieroosters op het nieuwe glas eenvoudig worden gemonteerd, waardoor je de luchtstroom eenvoudig kunt regelen.

Personaliseer met Kleurrijke Kaders en Roedes

Geef je dubbelglas een unieke uitstraling met gekleurde kaders en roedes. Kies voor een stijl die past bij je kozijnen en voeg karakter toe aan je ramen.

Kwaliteit en Prijs

Bij de keuze van dubbelglas is kwaliteit essentieel. Kies voor betrouwbare producten en vakmanschap om latere problemen te voorkomen. Bij Quality Glass zorgen we voor transparante prijzen en hoogwaardige producten, zonder verrassingen achteraf.

Speciale Toepassingen

Of je nu warmtewerend glas nodig hebt voor hete zomers of geluidswerend glas voor rustige nachten, Quality Glass biedt oplossingen op maat. Voor historische gebouwen bieden we zelfs ultradun isolatieglas, dat modern comfort combineert met klassieke charme.

Dubbelglas Bestellen

Wil je profiteren van de voordelen van dubbelglas? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Bezoek ook gerust onze showroom, waar je ons uitgebreide assortiment kunt bekijken en deskundig advies kunt krijgen.

Technische specificaties

Glassoort

Isolatieglas

Diktes

10mm t/m 50mm

Levertijd

Binnen 5 werkdagen

Bewerkingen

Afgescherpt, Plat Poly, Facet

Veel gestelde vragen

Wat is het voordeel van dubbelglas?

keyboard_arrow_down

Dubbelglas/isolatieglas biedt een scala aan voordelen, waarbij de isolatiewaarde het meest in het oog springt. Het vervangen van enkelglas door dubbelglas heeft het grootste effect op energiebesparing. Andere pluspunten zijn verminderde geluidsoverlast, verbeterde inbraakwerendheid, minder condensatie en een comfortabeler binnenklimaat. Daarnaast leidt het tot een beter energielabel.

Wat betekent de U-waarde bij isolatie?

keyboard_arrow_down

De U-waarde geeft de isolatiewaarde aan: hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Enkelglas heeft bijvoorbeeld een veel hogere U-waarde (6) dan dubbelglas, ook wel HR++ (<1.2).

Welke glasdikte is geschikt voor mij?

keyboard_arrow_down

De glasdikte die u kunt gebruiken, hangt af van uw kozijnen en sponningdiepte. Onze experts kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste dikte en kunnen ook de installatie voor u verzorgen.