Draadglas

Kies voor extra veiligheid en stevigheid met ons draadglas, perfect voor locaties waar veiligheid voorop staat. Dit glas combineert veiligheid met een klassieke uitstraling.

check_circle
Verhoogde veiligheid door draadversterking
check_circle
Biedt weerstand tegen inbraak en brand
check_circle
Economische veiligheidsglasoptie
check_circle
Geschikt voor interne en externe toepassingen

Draadglas: Veiligheid en Stijl in Één

Ontdek de Robuuste Bescherming van Draadglas

Draadglas staat bekend om zijn unieke combinatie van veiligheid en esthetische aantrekkingskracht. Ingebouwd met een fijn metalen gaas, biedt draadglas niet alleen weerstand tegen breuk, maar verbetert het ook de brandveiligheid door de verspreiding van vlammen te vertragen.

Verhoogde Veiligheidsmaatregelen

De aanwezigheid van het metalen gaas binnenin het glas zorgt ervoor dat het glas, zelfs bij breuk, bij elkaar blijft. Dit maakt draadglas een ideale keuze voor gebieden waar extra veiligheid een prioriteit is, zoals scholen, sportfaciliteiten en openbare gebouwen.

Brandwerende Eigenschappen

Draadglas is niet alleen sterk maar biedt ook cruciale brandwerende voordelen. Het kan de verspreiding van vuur beperken, waardoor kostbare tijd wordt gewonnen voor evacuatie en respons in geval van brand.

Esthetiek en Privacy

Naast zijn veiligheidskenmerken, biedt draadglas ook visuele aantrekkingskracht. Het kan privacy bieden zonder de ruimtes volledig af te sluiten, dankzij het unieke patroon van het ingebedde metaalgaas.

Veelzijdigheid in Toepassing

Of het nu gaat om binnendeuren, ramen of zelfs als decoratief element, draadglas is veelzijdig en kan worden toegepast in diverse settings en ontwerpen. Het is ook compatibel met verschillende soorten raam- en deurkozijnen.

Technische specificaties

Glassoort

Veiligheidsglas

Bewerkingen

Afgescherpt, Plat Poly, Facet

Veel gestelde vragen

Wat is het belangrijkste voordeel van draadglas?

keyboard_arrow_down

Draadglas biedt extra veiligheid dankzij de ingebedde draadnet, dat het glas bij breuk bij elkaar houdt en inbraakwerend is.

Waar wordt draadglas typisch gebruikt?

keyboard_arrow_down

Draadglas wordt vaak gebruikt in scholen, bedrijfsgebouwen, en als brandwerende beglazing, dankzij zijn veiligheidskenmerken.

Is draadglas doorzichtig?

keyboard_arrow_down

Draadglas is doorzichtig, maar het ingebedde draadnet kan de helderheid verminderen. Er zijn echter heldere varianten beschikbaar voor meer transparantie.